Alles wat je wilt weten over steelwratten

Alles wat je wilt weten over steelwratten

Steelwratten zijn een veel voorkomende huidaandoening. Ze komen onder andere voor onder de oksels, in de hals en op de rug. Compleet onschuldig, maar wat nou als je het cosmetisch storend vindt?

Wat is een steelwrat en hoe ontstaat deze?

Steelwratten zijn aangroeisels die ongeveer 2 tot 4 mm zijn. Ze kunnen een bruine kleur of huidskleurig zijn. Een andere benaming voor een steelwrat is fibroom. Steelwratten zijn niks meer dan onschuldige huidgezwellen. Men noemt dit ook vaak wild vlees. Hoe steelwratten ontstaan is nog niet duidelijk, maar vaak zien we ze op plekken waar wrijving is, zoals in de oksels en in de hals. In de hals wordt dit beeld vaak gezien bij vrouwen die vaak een ketting dragen.

Gaan steelwratten vanzelf weg?

Nee, helaas niet. Als ze er eenmaal zitten kunnen wel ze groter worden. Er kunnen naarmate je ouder wordt zelfs meer ontstaan op de huid. 

Hoe kunnen steelwratten worden verwijderd?

Wij behandelen steelwratten op een effectieve manier, namelijk door middel van coagulatie. Bij deze behandelmethode maken we gebruik van een apparaat die warmte produceert. Hiermee stippen we de steelwrat aan, waardoor deze kort gezegd wordt verschroeid. Er ontstaat een kleine korst die binnen enkele dagen van de huid valt. De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, maar dit is afhankelijk per persoon en lichaamslocatie. Bekijk hier meer over deze behandeling. Meestal is er maar 1 behandeling nodig om steelwratten te verwijderen. 

Ben je geïnteresseerd in deze behandeling? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met een van onze huidtherapeuten: info@apotheekenbeauty.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »